Μια μοναδική βιωματική εμπειρία με πρωτότυπα molecular cocktails παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023,

στο MoMix Bar στον Κεραμεικό.

Custom made molecular cocktails και ένα πρωτότυπο, πλούσιο μενού δημιουργήθηκε αποκλειστικά με προϊόντα της Αττικής Γης σε μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων. Ένα πάντρεμα της ζαχαροπλαστικής και του mixology.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν συνταγές φτιαγμένες από προϊόντα της Αττικής και παρακολούθησαν τις παρασκευές μπροστά στα μάτια τους. Βότανα, μπαχαρικά, μέλι Κυθήρων, φρούτα, φιστίκι Αιγίνης, αποστάγματα Αττικής κ.α. ήταν κάποια από τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το πρωτότυπο μενού.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων, τη διαδικασία της σφαιροποίησης ενός λικέρ και εν συνεχεία το συνδυασμό με διάφορα υλικά με στόχο μια έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο, τη μεταμόρφωση ενός cocktail σε παγωτό χωρίς τη χρήση νερού, μόνο με ξηρό πάγο, και mini cocktails σε δοκιμαστικό σωλήνα με σφαιροποίησεις, σερβιρισμένα με εξάχνωση ξηρού πάγου.

Μία νέα σύγχρονη διάσταση στα τοπικά προϊόντα της Αττικής.

Βίντεο Εκδήλωσης: Attica Molecular Mixology – Μία νέα διάσταση στα προϊόντα της Αττικής

Gallery

Μοιραστείτε το:

ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Go to Top