Ένα Πεδίο Συνάντησης Πολιτισμού, Τουρισμού &
Αττικής Γης

Το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια είναι ένα πολυσύνθετο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ως Φορέα Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού της Αττικής (Attica DMMO), πραγματώνοντας την πρόταση της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελας Γκερέκου για μια διοργάνωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Αττικής Γης – στην ιστορία, τον πολιτισμό, την φύση και τα μοναδικά προϊόντα της, σε συνεργασία με την Δρα Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ένας νέος, σύγχρονος και διαδραστικός θεσμός που συνδέει το φυσικό περιβάλλον και τη Γη της Αττικής με την ιστορία και τον πολιτισμό, την πορεία της Αττικής μέσα στο χρόνο με μια σύγχρονη ταυτότητα δυναμικής, εξωστρεφούς και βιώσιμης μητροπολιτικής περιοχής.

Εκδηλώσεις ανάδειξης της Αττικής Γης και των αγροδιατροφικών προϊόντων της, δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης περιβαλλοντικού και αγροδιατροφικού χαρακτήρα, καθώς και δράσεις ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Αττικής.

Στόχοι

  • Ανάδειξη της διασύνδεσης της ιστορικής Αττικής Γης και του πολιτιστικού στοιχείου με την αγροδιατροφή, τα προϊόντα της Αττικής και τον τουρισμό.
  • Ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων διαφοροποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής Γης, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις ευεξίας & υγείας και προώθηση των πολλαπλών επιλογών αξιοποίησής τους στην διατροφική αλυσίδα του κοινού.
  • Ενίσχυση της ένταξης των αγροδιατροφικών προϊόντων στις επιχειρήσεις της Αττικής.
  • Προώθηση της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ενίσχυση της γαστρονομικής αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς επισκέπτες της Περιφέρειας, επιχειρήσεις, κοινό.
  • Ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του προορισμού της Αττικής
7 μοναδικές εκδηλώσεις, από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου, με κοινή αναφορά στον πολιτισμό και την εύφορη γη της Αττικής.

Απλωμένο σε αγαπημένα μέρη της Αττικής γης, όπως το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, τον Άλιμο (Αθηναϊκή Ριβιέρα), τον Κεραμεικό, τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, το Πεδίον του Άρεως, το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις βιωματικής εκπαίδευσης περιβαλλοντικού και αγροδιατροφικού χαρακτήρα, δράσεις ανάδειξης της φύσης, του φυσικού περιβάλλοντος και των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου της Αττικής, καθώς και προγράμματα εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων με σύγχρονες στρατηγικές.

Δείτε τις Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ως Φορέα Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού της Αττικής (Attica DMMO),  με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής κι υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).Το  Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια χρηματοδοτείται από το «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΠΑ Περιφέρειας Αττικής», με τίτλο «Εξωστρέφεια & Προώθηση Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Αττικής σε Διεθνείς Εκθέσεις», ως υποέργο με τίτλο «Φεστιβάλ Γαίας 2023» και κωδικό Πράξης / MIS (ΟΠΣ): 5189324.

Μοιραστείτε το: