Από την
αρχαιότητα στο
σήμερα της
Αττικής Γης

16-24ΣΕΠ

Αρχική2023-10-18T11:59:19+03:00

Nέα Θεσμοφόρια

Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023

Μια γιορτή ανάδειξης της Αττικής Γης, πεδίο συνάντησης του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, διοργανώνεται στην Αττική, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική», με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής κι υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Με επίκεντρο την ενδυνάμωση της κοινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το Φεστιβάλ φέρνει κοντά ντόπιους και επισκέπτες σε έναν αρμονικό εορτασμό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Αττικής Γης.

Με σημείο εκκίνησης την ανάδειξη των Θεσμοφορίων, το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 – Νέα Θεσμοφόρια έρχεται να οικοδομήσει ένα πεδίο συνάντησης της Αττικής γης και των προϊόντων της, του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μέσα από καινοτόμες δράσεις, παραδοσιακές εκδηλώσεις και σύγχρονες ψηφιακές εμπειρίες, το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής | Νέα Θεσμοφόρια» αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της Αττικής στον κόσμο.

Από 16 έως 24 Σεπτεμβρίου, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε 7 μοναδικές εκδηλώσεις με κοινή αναφορά στον πολιτισμό και την εύφορη γη της Αττικής.

Εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών στον Πολυχώρο Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μουσικο-θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού», Γαστρονομικές εκδηλώσεις, σύγχρονες γευστικές εμπειρίες mixologist θα αναδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο της Αττικής & τη σύνδεσή τους με το πολιτισμό.

Ένα πολιτιστικό & γαστρονομικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

16-24 ΣΕΠ

Κέντρο της Γης – Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

17 ΣΕΠ

Θέατρο Κατίνα Παξινού – Αττικό Άλσος

Θεσμοφορίων Χορός |
Μια Ωδή στη Γη

19 ΣΕΠ

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

27 ΣΕΠ

Παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας

Παράδοση & Αττική Γη

21 ΣΕΠ

Ble Pavillon – Άλιμος

Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης

23 ΣΕΠ

Πεδίον Άρεως | Αριές

Physis Gaia Project

24 ΣΕΠ

MoMix Bar

Attica Molecular Mixology

ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Go to Top