Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια

  • Τοποθεσία:Κέντρο της Γης – Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
  • Ημερομηνία:16/09/2023 - 24/09/2023
  • Είσοδος:

    Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας – Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων ανά εργαστήριο. Δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210 2325380

Μοναδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο της Γης, στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την εβδομάδα του Φεστιβάλ. Τα βιωματικά εργαστήρια γίνονται σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, «Οργάνωση Γη».

Σκοπός των παρακάτω δράσεων είναι οι συμμετέχοντες να παρατηρήσουν το φυσικό περιβάλλον και να κατανοήσουν τη σημασία του αστικού πρασίνου στις γειτονιές των πόλεων:

Μικροί Αγρότες, Το Χώμα στο Μικροσκόπιο/Κομποστοποιώ, Βιώσιμη Διατροφή, Food waste, “Είμαι ο Σπόρος”, Ανακαλύπτω τη σημασία της Βιοποικιλότητας, Bee Friendly, Νερό «το πολύτιμο αγαθό», «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο μας», Το Φυτολόγιο του Σπιτιού, Αγρότες στην Πόλη, Βιώσιμη Διαχείριση Βίο-Αποβλήτων, Συλλογική Κουζίνα, Μείωση της σπατάλης τροφίμων στο νοικοκυριό, Οικιακός βοτανόκηπος

Τα παιδιά κι οι ενήλικες μέσα από τη φύτευση, το παιχνίδι και τα εργαστήρια θα ανακαλύψουν τη σημασία των φυτών, αποκτώντας μέσα από αυτά τα εργαστήρια, τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση, τη σημασία της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης διατροφής.

Δείτε το Πρόγραμμα των Βιωματικών Εργαστηρίων εδώ

Λίγα λόγια για την Οργάνωση Γη

Η “Οργάνωση Γη” είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010. Στόχος της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα βιωματικής μη τυπικής εκπαίδευσης η οποία εστιάζει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του αγροδιατροφικού τομέα, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών.

Μοιραστείτε το:

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΙΑΣ

17 ΣΕΠ

Θέατρο Κατίνα Παξινού – Αττικό Άλσος

Θεσμοφορίων Χορός |
Μια Ωδή στη Γη

19 ΣΕΠ

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Ημερίδα Νέα Θεσμοφόρια

27 ΣΕΠ

Παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας

Παράδοση & Αττική Γη

21 ΣΕΠ

Ble Pavillon – Άλιμος

Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης

23 ΣΕΠ

Πεδίον Άρεως | Αριές

Physis Gaia Project

24 ΣΕΠ

MoMix Bar

Attica Molecular Mixology